Clicky

 Nep-transporteur onderschept ladingen

Nep-transporteur onderschept ladingen
20-11-2013 19:59 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

DAMWOUDE - Ron Visser van P&O Ferrymasters is ervan overtuigd dat een potentiele ladingdief onlangs heeft geprobeerd om hen te bestelen.

“De firma Wonder Transport uit Amsterdam heeft telefonisch contact opgenomen met ons vanwege een aanbieding op een vrachtbeurs. Wij hadden een complete lading op die beurs van België naar Zweden. Nadat we het vrachttarief overeengekomen waren zou hij ons zijn bedrijfsgegevens sturen."

Kort daarna gingen de alarmbellen bij Visser rinkelen: "Nadat wij de gevens gecheckt hadden bleek het om een niet bestaande firma te gaan. Hij werkt met valse gegevens zoals een niet bestaand BTW nummer, KVK-nummer en adresgegevens.“

"Tevens werkt hij met het emailadres wondertransport@gmail.com. Hij stuurde zijn emailtjes in naam van Marc Francois. Aan de telefoon noemde hij zich Robert.”

Oplichter

Visser had toen in de gaten dat een dief en oplichter hem benaderde. "Hij stuurde een verzekeringspolis van Aegon die van een geheel andere firma blijkt te zijn. Dit hebben we reeds gemeld bij Aegon en die is ook op onderzoek uit en gaat er werk van maken."

"Nadat wij een bedrag waren overeengekomen gaf ik het laadadres. Nadat ik te weten was gekomen dat het niet klopte belde ik naar dat adres en benadrukte dat de lading alleen mee mag gaan met een vrachtwagen waarvan ik het kenteken door had gegeven."

"Een transportbedrijf[*] uit Nieuwleusen heeft dit voorval, volgens Aegon, op precies dezelfde wijze meegemaakt een paar weken geleden. Het gaat hier dus duidelijk om een criminele organisatie die lading van vervoerders probeert te onderscheppen."

Confrontatie

“Ik ben hem gaan bellen en heb gezegd dat zijn BTW-nummer niet bestaat, de registratie bij de Kamer van Koophandel er niet is en Wonder Transport niet bestaat. 'Daar snap ik niks van', zei de man mij.”

“Hij meldde in een loods te zijn en geen gegevens bij de hand te hebben. Nadat hij een en ander zou hebben uigezocht belde hij mij terug, beloofde de man. Maar hij liet niets meer van zich horen. Ik heb hem via twee verschillende telefoonnummers nog gebeld, maar hij nam niet meer op."

Politie

"Ik wil collega-vervoerders waarschuwen. Zodat deze man niet verder kan gaan met zijn praktijken. Verder hoop ik dat mensen die met hem in aanraking zijn gekomen en eventueel gedupeerd zijn, contact met mij opnemen. Aegon wil de reacties verzamelen en mogelijk de politie inschakelen.

"Je moet erg goed checken voordat je een vracht verkoopt. Voor je het weet zijn ze er met het geld vandoor."

Reacties mogen naar: ron.visser@pofm.com

[*]Naam bij redactie bekend

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats