Clicky

 Vanaf vandaag dagelijkse bediening Haringvlietbrug op aanvraag

Vanaf vandaag dagelijkse bediening Haringvlietbrug op aanvraag
12-02-2024 11:18 | Algemeen | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Haringvlietbrug wordt vanaf vandaag, maandag 12 februari 2024, op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart. Van maandag tot en met vrijdag draait de brug tussen 10.00 en 15.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 09.00 en 16.00 uur, meldt Rijkswaterstaat.

Het wegverkeer op de snelweg A29 moet weer rekening houden met extra reistijd vanwege de bediening van de brug.

De Haringvlietbrug is in 2023 gerenoveerd en kan weer veilig worden bediend. Er zijn nog wat laatste kleine werkzaamheden en ook de verlichting op de brug moet worden aangepast. Hierdoor draait de brug vooralsnog alleen overdag – als het licht is.

Vanaf 29 maart 2024 kunnen schepen zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden worden in maart bekend.

Renovatie

Voor de renovatie van de Haringvlietbrug heeft aannemer CMCH, een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros, in de zomer van 2023 de klep en het bewegingswerk van de brug volledig vervangen en zijn ook de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd.

In het najaar van 2023 zijn de brug en de technische systemen uitgebreid getest. Hieruit kwamen verschillende verbeterpunten naar voren die de afgelopen maanden zijn aangepakt. Daarnaast is de vereiste technische documentatie in orde gemaakt en zijn bedienaars en onderhoudsmedewerkers opgeleid om met de nieuwe brug en systemen te kunnen werken.

Vanwege de renovatie werd de brug vanaf 1 januari 2023 niet bediend. Vanaf oktober 2023 werd de brug incidenteel geopend voor de hoge scheepvaart.

Aanmelden brugpassages

Brugpassages moeten minimaal 48 uur van tevoren worden aangemeld door te bellen naar 088-7974992. Op basis van de aanvragen kunnen draaimomenten worden geclusterd in de ochtend of in de middag.

Ook door onderbezetting, als gevolg van bijvoorbeeld ziekte van medewerkers, kunnen brugdraaien worden verplaatst. Aanvragers worden telefonisch over wijzigingen van draaimomenten geïnformeerd, laat Rijkswaterstaat weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats