Clicky

 MAN TGL 12.220 voor Hooikammer berging

MAN TGL 12.220 voor Hooikammer berging
12-02-2024 10:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

STEENWIJK - Hooikammer Berging & Fleetservices heeft een nieuwe MAN TGL 12.220 in gebruik genomen met een zogenaamde 3-lader opbouw van het Italiaanse Omars. 

Vanuit de vestigingen Staphorst, Steenwijk en Amsterdam verzorgt Hooikammer bergingswerkzaamheden in Noord-Nederland en vrachtwagenberging door heel Europa. Daarvoor heeft het bedrijf een vloot van dertig trucks, waaronder vier zware bergingstrucks. Nieuw in de vloot is een door Wierda Bedrijfswagens geleverde MAN TGL 12.200 voor de vestiging Steenwijk.

Zes zitplaatsen af fabriek

De compacte 12-tonner is favoriet bij Hooikammer en is inmiddels de vijfde MAN in de vloot. “Het is een mooie compacte 12-tonner waarmee we ook in de steden goed uit de voeten kunnen. Eén van de voordelen is de ruime cabine met een vrijwel vlakke vloer, waar vier zitplaatsen extra in passen. Die mogelijkheid levert MAN af-fabriek, compleet met gordels en goedkeuring. Voor ons is dat ideaal”, aldus Jaron Hooikammer. 

Verder is het voertuig voerzien van veel gebruiksgemak met de Easy Control-knoppen in de bestuurdersdeur, die veel in-en uitstappen voorkomt en de grote draaiknop met Touchpad-functie voor handige bediening van de multimedia.

Drie auto’s vervoeren

De opbouw van de MAN TGL werd verzorgd door Hofco in Heerenveen, importeur van het Italiaanse Omars. Jaron: “Wij hebben al meerdere opbouwen van dit merk en die bevallen ons meer dan goed. Met deze opbouw kunnen we twee auto’s laden en een derde in de lepelinstallatie vervoeren. Bij ongeval- of pechmeldingen kunnen we daardoor snel schakelen, om klanten zo nog sneller bedienen.”

De MAN is voorzien van alles wat een berger onderweg nodig heeft. Zo zijn er diverse middelen aan boord voor pechhulp, maar ook voor de afsleep van volledig geblokkeerde voertuigen. Voor Hooikammer vormt deze opbouw op de MAN TGL de ideale combinatie en de samenwerking met zowel Wierda Bedrijfswagens als met Hofco is uitstekend. Bijkomend voordeel is dat die twee bedrijven ook samenwerken, wat de communicatie ten goede komt.

“Afgelopen jaar mochten wij de eerste drie orders plaatsen bij Hofco. Door de goede service in combinatie met het mooie product hebben wij voor komend jaar nog vier nieuwe orders geplaatst”, aldus Jaron Hooikammer.

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats