Clicky

 Slowaakse vrachtwagenchauffeurs sluiten zich aan bij Poolse blokkade aan grens met Oekraïne

Slowaakse vrachtwagenchauffeurs sluiten zich aan bij Poolse blokkade aan grens met Oekraïne
01-12-2023 19:45 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BRATISLAVA - Slowaakse vrachtwagenchauffeurs hebben vrijdag de belangrijkste grensovergang met Oekraïne geblokkeerd. De Slowaakse demonstranten sluiten zich daarmee aan bij Poolse collega's die al langer protesteren tegen volgens hen oneerlijke concurrentie van Oekraïense vrachtwagenchauffeurs.

Tijdens de blokkade laten de vrachtwagenchauffeurs maar vier voertuigen per uur de grens over. Door de blokkade in Polen reed veel verkeer tussen Oekraïne en de Europese Unie al om via Slowakije. Voordat Slowaakse vrachtwagenchauffeurs hun actie begonnen zorgde de Poolse blokkade al voor een kilometerslange rij vrachtwagens voor de Slowaakse grens.

Oekraïense vervoerders hebben normaal gesproken een vergunning nodig om de EU in te rijden, maar door de inval van Rusland in Oekraïne werd dat vereiste tijdelijk opgeschort door de EU. De Poolse en Slowaakse vrachtwagenchauffeurs eisen nu dat die regels weer worden ingevoerd. Oekraïense vrachtwagenchauffeurs zouden goedkoper kunnen werken waardoor de Slowaakse en Poolse vervoerders benadeeld worden.

Vrachtwagens met militaire en humanitaire hulp voor Oekraïne worden wel doorgelaten, zei een woordvoerder van een Slowaakse vakbond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats