Clicky

 Tweede en laatste weekend zonder treinen van en naar Rotterdam CS

Tweede en laatste weekend zonder treinen van en naar Rotterdam CS
01-12-2023 19:30 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

Voor bezoekers aan de voetbalwedstrijd Feyenoord-PSV, zondag om 12.15 uur in De Kuip, zet regiovervoerder RET extra trams in. De NS adviseert supporters die reizen vanuit regio Rotterdam om zoveel mogelijk lopend, met de (deel)fiets, (deel)scooter of tram naar het stadion te reizen.

Ook adviseert de NS mensen die zondag tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport willen reizen, te kijken naar ander vervoer, omdat die dag er ook werkzaamheden zijn bij Leiden Centraal. "Er is wel een alternatieve treinroute mogelijk, maar deze heeft een zeer lange reistijd van ongeveer anderhalf uur", meldt de vervoerder. Ook zaterdag zijn er geen rechtstreekse treinen naar Schiphol, maar de alternatieve route duurt die dag een uur.

Gratis openbaar vervoer

Net als afgelopen weekend is er gratis openbaar vervoer voor bezoekers die parkeren op de vijf grootste P+R-terreinen nabij de stad.

De afgelopen weken zijn enkele perrons verlengd, wissels en sporen vernieuwd en de bovenleidingen en treinbeveiliging opgeknapt. Deze werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden. De stremming leverde afgelopen weekeinde weinig problemen op. Reizigers leken over het algemeen goed op de hoogte te zijn van het ongemak.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats