Clicky

 Dakar Rally komt met monsteretappe van 48 uur

Dakar Rally komt met monsteretappe van 48 uur
20-11-2023 14:54 | Etappes | auteur ANP

PARIJS - De Dakar Rally introduceert de komende editie een monsteretappe in de woestijn van Saudi-Arabië. De deelnemers krijgen 48 uur de tijd voor een klassementsproef van 584 kilometer. Een bivak is er niet. De organisatie geeft alleen een tent, slaapzak en voedselrantsoen mee om op een vooraf bepaald tijdstip de nacht in de woestijn van het Empty Quarter door te brengen. Dat gebeurt wel op aangewezen kampeerplaatsen, die verspreid door de woestijn liggen.

"Deze duik in de oceaan van zand vindt plaats in een format dat nieuw is, maar wel trouw is aan de geest van de pioniers", zei Dakar-baas David Castera bij de presentatie van de route. "De deelnemers zullen zich in het donker verspreid in de woestijn bevinden, afgesneden van de wereld voordat ze in de vroege ochtend weer op pad gaan om de duinen aan te vallen."

De Dakar Rally wordt voor de vijfde keer verreden in Saudi- Arabië en begint op 5 januari in Al-Ula en eindigt na twaalf etappes in Yanbu. De totale lengte is 7891 kilometer, waarvan 4727 kilometer bestaat uit geklokte klassementsproeven.

Bij de motoren verdedigt de Argentijn Kevin Benavides zijn titel. Nasser Al-Attiyah uit Qatar, de winnaar van de laatste twee edities bij de auto's, rijdt de rally niet meer in een Toyota, maar in een Prodrive Hunter. Team De Rooy maakte onlangs bekend dat Janus van Kasteren zijn titel bij de trucks zal verdedigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions