Clicky

 Aardverschuiving verwoest deel E6-snelweg in Zuid-Zweden

Aardverschuiving verwoest deel E6-snelweg in Zuid-Zweden [+foto's&video]
23-09-2023 17:26 | Weer en Verkeer | auteur ANP/AFP

STENUNGSUND - [update 19:26 uur] Door een aardverschuiving is een deel van een autosnelweg in het zuiden van Zweden verwoest. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt. Zij moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.

De aardverschuiving vernielde behalve een stuk van de autosnelweg die Göteborg met de Noorse grens richting Oslo verbindt, ook een fastfoodrestaurant en het terrein van een benzinestation. Ook zijn voertuigen inclusief vrachtauto's en een bus door de aardverschuiving getroffen.

Het incident vond plaats bij Stenungsund, circa 40 kilometer ten noorden van de op een na grootste stad van Zweden, Göteborg. Dit stuk snelweg zal zeker maandenlang niet gebruikt kunnen worden volgens de verkeersautoriteiten die stellen dat er circa 10.000 voertuigen per dag over de route rijden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en vermoedt dat een bouwplek waar met explosieven werd gewerkt mogelijk met de plotselinge aardverschuiving te maken heeft. Er wordt ook gesproken over een zinkgat. Een terrein van circa 700 bij 200 meter is door de verschuiving getroffen, de grootste verwoestingen zijn op een terrein van ongeveer 100 bij 150 meter.

Het publiek wordt gewaarschuwd niet in de buurt te komen. Er kunnen nog steeds verschuivingen komen. Er wordt in de omgeving onderzoek gedaan of er panden zijn beschadigd of verzwakt. De politie gaat er niet meer van uit dat er mensen zijn vermist. Zweedse media hebben gemeld dat het luchtruim boven het getroffen gebied is gesloten voor onder meer drones.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions