Clicky

 Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar

Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar
23-09-2023 17:23 | Brand | auteur ANP

ROTTERDAM - AVR in Rotterdam verwacht dat het verbranden van huisafval voorlopig nog niet kan opstarten na de brand die twee dagen lang bij de afvalverwerker heeft gewoed. "Alles ligt sinds donderdagmorgen stil. We hebben nog geen idee wanneer we weer kunnen opstarten, maar het gaat zeker dagen duren. Mogelijk zelfs langer", laat een woordvoerder van het bedrijf aan het ANP weten.

Donderdag brak er rond 07.30 uur brand uit in een voor de bedrijfsvoering cruciaal onderdeel van de onderneming. "Je kunt het zien als de machinekamer van het bedrijf. We bezien nu of het veilig is om de getroffen gebouwen te betreden", aldus de woordvoerder. Pas daarna kan volgens hem in beeld worden gebracht hoe groot de schade precies is en een inschatting gemaakt worden hoelang het duurt voordat de afvalverwerker weer in bedrijf komt.

AVR verwerkt het afval van meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland. Onder meer uit Rotterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht en heel Zeeland wordt dat aangeleverd. "Op dit moment kunnen ze niets bij ons kwijt. Er wordt per gemeente bekeken waar ze dat wel kwijt kunnen. Dat is een enorme puzzel met heel veel maatwerk", zegt AVR.

'Aanvoer beperken'

AVR en de gemeente Rotterdam zullen maandag overleggen hoe de kwestie verder zal worden aangepakt. In Rotterdam worden de komende tijd wel de kliko's met restafval opgehaald, maar ondergrondse afvalcontainers worden minder vaak geleegd, zo stelde de gemeente zaterdag.

Utrecht laat weten in overleg met AVR te zoeken naar alternatieve locaties voor het wegbrengen van het restafval, de enige afvalstroom die het bij het Rotterdamse bedrijf aanlevert. Gft en bijvoorbeeld plastic gaan naar andere afvalverwerkers. Wat het voor de afvalinzameling in de gemeente betekent als AVR langere tijd buiten bedrijf is, wordt onderzocht.

De gemeente Den Haag zegt in nauw contact te staan met AVR over alternatieven voor verwerking van het Haagse afval. "De AVR heeft ons gevraagd om de aanvoer van het restafval te beperken", zegt een woordvoerster. "De gemeente kijkt wat de mogelijkheden zijn."

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions