Clicky

 Brand bij metaalafvalverwerker in Limburgse Haelen

Brand bij metaalafvalverwerker in Limburgse Haelen [+foto]
23-09-2023 10:50 | Brand | auteur ANP

HAELEN - [update 13:50 uur] Op het terrein van een metaalafvalverwerker aan de Jagersweg in het Limburgse Haelen heeft een grote brand gewoed. De brand brak rond middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag uit en de brandweer gaf ongeveer twaalf uur later het sein brand meester.

Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer adviseerde mensen in de buurt die daar overlast van hadden ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer rukte met groot materieel uit voor de brand, ook andere hulpdiensten gingen ter plaatse. Het vuur woedde volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio in twee grote bergen schroot. Hij verwacht dat het nablussen nog geruime tijd gaat duren.

In verband met de aanvoer van het bluswater was het nabijgelegen spoor in overleg met ProRail afgesloten en was er geen treinverkeer mogelijk tussen Roermond en Weert. ProRail boorde echter een gat onder het spoor waardoor de waterslang van de brandweer werd gelegd. Het treinverkeer is hervat, maar er gelden wel snelheidsbeperkingen. Een deel van de provinciale weg N273 is afgezet om de hulpdiensten betere toegang tot de brand te geven.

Volgens een woordvoerder blijkt uit metingen dat de hoeveelheden gevaarlijke stoffen in de lucht en het oppervlaktewater niet gevaarlijk zijn voor mens en dier. Eén huis in de directe omgeving werd ontruimd, een aantal paarden uit de bijbehorende stallen werd elders ondergebracht.

Bij het metaalafvalverwerkingsbedrijf was volgens de zegsman niemand aanwezig toen de brand ontstond, er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions