Clicky


 


Lading door kopschot na remmen, chauffeur niet in bezit van rijbewijs

Lading door kopschot na remmen, chauffeur niet in bezit van rijbewijs [+foto]
19-09-2023 12:17 | Ongevallen | auteur Redactie

DELMENHORST - Maandamiddag rond 16.45 uur kregen agenten van de Duitse snelwegpolitie de melding binnen van een defecte trekker met oplegger op de Duitse A1 in de buurt van de stad Lohne.

De agenten reden over de A1 in de richting van Bremen en zagen de beschadigde trekker-oplegger bij de kruising Lohne/Dinklage, die de rechterrijstrook blokkeerde bij de wegwerkzaamheden.

De 52-jarige chauffeur uit Roemenië zei dat hij had geremd. Door een gebrekkige ladingzekering gleed de vervoerde vracht in de oplegger. In totaal had hij op twee niveaus 21,4 ton gevelpanelen geladen. Door het remmen schoof de bovenste laag tegen de voorwand van de oplegger, die op zijn beurt weer tegen de trekker botste.

De politie heeft de chauffeur met vrachtwagen naar een veilige plek van de snelweg begeleid, hierdoor kon de ontstane verkeersopstopping bij de wegwerkzaamheden weer oplossen. Hier kon hij veilig worden gecontroleerd.

De agenten ontdekten dat hij geen rijbewijs had. Er werd een overeenkomstige procedure tegen hem gestart. Pas na het herladen kan er verder gereden worden met een bevoegde chauffeur, meldt de politie dinsdagochtend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions