Clicky


 


VNV: piloten KLM stemmen in met mogelijke acties

VNV: piloten KLM stemmen in met mogelijke acties
18-09-2023 23:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De KLM-leden van pilotenvakbond VNV hebben "massaal" hun steun uitgesproken om acties te voeren voor een betere cao, meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).

"De leden hebben hiermee hun ongenoegen uitgesproken over de houding van KLM, die al sinds augustus nauwelijks tot geen beweging toont richting een goede cao", stelt de bond. De piloten eisen een hogere financiële compensatie en betere werkomstandigheden, zoals lagere werkdruk.

"Werkomstandigheden die de garantie bieden dat we ons werk op een verantwoorde manier kunnen blijven doen, ook in tijden van grote vliegertekorten. Daarnaast willen wij van KLM een ondubbelzinnig commitment dat veiligheid altijd op één blijft staan en erkenning dat de verkeersvlieger daarin een cruciale rol speelt", aldus de VNV.

Wezenlijke stappen

De vakbond wil dat KLM nog deze week "met wezenlijke stappen" komt om acties af te wenden. "Acties hebben uiteraard niet onze voorkeur want we willen het liefst onze passagiers veilig, comfortabel en op tijd naar mooie bestemmingen vliegen", aldus de pilotenbond.

Eerder dreigde het grondpersoneel al met stakingen. Maar afgelopen vrijdag kwamen vakbonden FNV en CNV samen met KLM tot een cao-akkoord. De vakbondsleden moeten hier nog wel mee instemmen.

KLM laat weten kennisgenomen te hebben van de uitslag van het VNV-referendum. "We willen een goede cao voor onze medewerkers die tegelijk ook rechtdoet aan de situatie waarin KLM zich bevindt. We zullen net als bij de cao voor grondmedewerkers op constructieve wijze het gesprek voeren", reageert een woordvoerster.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions