Clicky


Twee doden na crash blusvliegtuig op Grieks eiland Evia

Twee doden na crash blusvliegtuig op Grieks eiland Evia [+video]
25-07-2023 18:12 | Ongevallen | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

ATHENE - De twee piloten van een blusvliegtuig zijn overleden na een crash op het Griekse eiland Evia, aldus Defensie. Het Canadair-toestel stortte dinsdag tijdens de bestrijding van bosbranden neer in een ravijn.

Het ongeval vond plaats in de buurt van de plaats Karystos. Op beelden van omroep ERT is te zien dat het vliegtuig kort nadat het water had geloosd neerstort en in brand vliegt. Na de crash werd direct een reddingsoperatie gestart voor de twee leden van de luchtmacht. Het ministerie van Defensie meldt dat binnen de luchtmacht een rouwperiode van drie dagen is afgekondigd.

Bij de bestrijding van de bosbranden op Evia zijn ongeveer honderd brandbestrijders betrokken. Er zijn nog zeker drie andere blusvliegtuigen actief.

Griekenland heeft al een tijd te maken met extreem hoge temperaturen. Op verschillende plekken woeden grote branden, waarvan de bestrijding wordt bemoeilijkt door harde windvlagen. Op de eilanden Corfu en Rhodos zijn duizenden inwoners en toeristen geëvacueerd. Bij de bestrijding van de vuurzeeën krijgt Griekenland hulp van elf Europese landen, ook in de vorm blusvliegtuigen.