Clicky

 Heijnen wil snel uitleg van ProRail over treinstoring van zondag

Heijnen wil snel uitleg van ProRail over treinstoring van zondag
07-06-2023 19:06 | Storingen | auteur ANP

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) wil snel tekst en uitleg van spoorbeheerder ProRail over de spoorstoring bij Amsterdam van afgelopen zondag. Zij wil weten hoe het kon gebeuren en welke beheersmaatregelen ProRail heeft getroffen, schrijft zij aan de Tweede Kamer. Door de storing strandden veel reizigers op Amsterdam CS. Sommigen moesten daar overnachten.

Het is nog niet duidelijk wat precies de treinstoring rondom Amsterdam van afgelopen zondag heeft veroorzaakt, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Spoorbeheerder ProRail doet daar nog onderzoek naar.

"We hebben wel het idee dat we steeds dichter bij de oorzaak van het probleem komen", liet een woordvoerder dinsdag weten. ProRail verwacht dat het gaat om een probleem met de hardware. Zodra het onderzoek afgerond is, wil Heijnen met ProRail om tafel.

Voorlopige oplossing

Zolang er nog geen oorzaak is gevonden, wordt het treinverkeer rondom Amsterdam geregeld vanuit een uitwijkpost in Utrecht.

"Ik vind, net als NS en ProRail, de gevolgen van deze storing voor de reizigers uitermate vervelend en onwenselijk", schrijft Heijnen. "Dit is niet de dienstverlening waar de reiziger op mag rekenen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions