Clicky

 Air France-KLM: Transavia haalt doelen ondanks capaciteitsproblemen

Air France-KLM: Transavia haalt doelen ondanks capaciteitsproblemen
07-06-2023 17:20 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Air France-KLM heeft er alle vertrouwen in dat zijn dochtermaatschappij Transavia de doelstellingen voor dit jaar gaat halen. Dat antwoordt de luchtvaartgroep op een schriftelijke vraag van beleggers in het kader van zijn aandeelhoudersvergadering. De aandeelhouders vroegen zich af of de capaciteitsproblemen bij Transavia van invloed kunnen zijn op de winstgevendheid van Air France-KLM.

Weliswaar gaat Air France-KLM uit van "enige impact" op het aantal boekingen op zeer korte termijn, maar de ticketverkoop voor het zomerseizoen schept vertrouwen, aldus de luchtvaartgroep. Bovendien is voor de maanden april, mei en juni voor ruim 99 procent van de gedupeerde passagiers die vliegen met Transavia een oplossing gevonden. Voor juli en augustus is dat bijna 100 procent, aldus Air France-KLM.

De problemen bij Transavia begonnen in april. Enkele vliegtuigen die eerder door de failliete Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air waren ingezet, zouden geleaset worden. Maar door vertragingen bij de levering konden ze nog niet worden ingezet. Ook stonden enkele vliegtuigen door tekorten aan onderdelen langer aan de kant dan gepland.

Dat zorgde ervoor dat Transavia herhaaldelijk vluchten moest schrappen waardoor duizenden passagiers getroffen werden. Voor juni gaat het in totaal om 331 heen- en terugvluchten, wat gelijk staat aan bijna 5 procent van het totale aantal vluchten. In de maanden juli en augustus schrapt de KLM-dochter in totaal 210 geannuleerde vluchten.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions