Clicky

 Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit
07-06-2023 16:09 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - [update 18:45 uur] Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

De hack hangt samen met de dienst MOVEit waarmee bedrijven bestanden veilig kunnen versturen. Niet alleen de drie genoemde bedrijven zijn getroffen, maar ook bijvoorbeeld de Ierse luchtvaartmaatschappij en zusterbedrijf van British Airways Aer Lingus, de overheid van de Canadese provincie Nova Scotia en de Amerikaanse University of Rochester.

Clop is een van de actiefste groepen cybercriminelen van de laatste jaren, aldus cyberveiligheidsbedrijf Trend Micro. De groep zou slachtoffers honderden miljoenen dollars afhandig hebben gemaakt.

Deze week meldde loonstrookverwerker Zellis dat acht klanten waren geraakt door een "wereldwijd probleem" waarbij mogelijk persoonsgegevens zijn gelekt. Daarbij gaat het onder andere om namen, adressen en bankgegevens die in verkeerde handen kunnen zijn gevallen. BBC, British Airways en Boots zeggen dat hackers inderdaad via Zellis bij hun gegevens konden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions