Clicky


 


Nederlandse chauffeur met zwaar transport door Duitse politie van de weg gehaald

Nederlandse chauffeur met zwaar transport door Duitse politie van de weg gehaald [+foto]
31-05-2023 14:08 | Overtredingen | auteur Redactie

STRALSUND - Tot de taken van de Duitse verkeerspolitie behoort ook de controle van grote en zware transporten en zo waren de agenten onlangs druk bezig met het controleren van een transport van een grote shovel van Polen naar België.

Dit transport overtrad tal van verkeersregels, meldt de Duitse politie woensdag. Zo kwamen de voertuigafmetingen van de oplegger niet overeen met de ingediende vergunning en bleek bij een weging ook dat de toegestane totaalmassa werd overschreden. Het transport woog in totaal ruim 115 ton in plaats van de toegestane 99 ton.

Daarnaast werden tijdens de controle tal van overtredingen van de rij- en rusttijden aan het licht gebracht. Deze worden apart bestraft door het Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit.

De agenten verboden de 42-jarige Nederlandse chauffeur door te rijden totdat de shovel en de hefvork deugdelijk geladen waren. De chauffeur kan een gevoelig hoge boete verwachten, aldus de politie. Er is een procedure gestart tegen het transportbedrijf op verdenking van oneerlijke winst. Hier zouden boetes tot enkele duizenden euro's kunnen worden opgelegd.

Ook het wegdek van de parkeergarage Trebeltal Nord raakte beschadigd tijdens het herladen, dus ook hier is nog werk aan de winkel. Deze materiële schade wordt voorlopig geschat op minstens 2.000 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats