Clicky


 


Ook werknemers van verffabriek PPG in Uithoorn leggen opnieuw werk neer

Ook werknemers van verffabriek PPG in Uithoorn leggen opnieuw werk neer
31-05-2023 10:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Na hun collega’s in Tiel staken ook de werknemers van PPG Coatings in Uithoorn weer. Zij leggen morgenochtend om 06.00 uur het werk neer tot in ieder geval het einde van deze week.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: "Maar eerlijk gezegd denk ik dat het daar niet bij blijft. In het hele land geven de mensen in de verffabrieken aan dat ze willen doorstaken tot de directie eindelijk een goede loonsverhoging wil geven."

De verfvlek van stakingen bij het bedrijf wordt steeds groter. In Tiel komt deze week al geen blik meer van de band. Sinds half mei hebben honderden werknemers in Amsterdam, Den Bosch, Hoogeveen, Tiel en Uithoorn al gestaakt voor een knappe cao. 

De Vries: "De werknemers in Tiel staken tot eind deze week, maar hebben mij al laten weten dat ze eigenlijk niet van plan zijn om het daarbij te laten en dat ze de staking meteen willen doortrekken na deze week. Ik verwacht dat de werknemers in andere vestigingen zich daarbij zullen aansluiten."

De FNV eist dat de in totaal 1.100 werknemers van PPG Coatings er flink wat salaris bij krijgen dit jaar: 14,3 procent (per 1 januari 2023). Verder moeten de lonen meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). De verffabrikant biedt slechts 7 procent. De Vries: "Dat is veel te weinig. Daar kunnen mensen hun boodschappen en rekeningen niet van betalen."

In de fabriek in Uithoorn werken zo’n vijftig mensen. Zij maken vooral industriële lakken en verven voor huizen. PPG Coatings Nederland is, als grootste verfproducent in Nederland, onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries. Dat was vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions