Clicky


Deense politie vindt 277 gestolen fietsen in Litouwse vrachtwagen

Deense politie vindt 277 gestolen fietsen in Litouwse vrachtwagen
25-05-2023 17:36 | Criminaliteit | auteur Redactie

Door internationale politiesamenwerking ontdekte de Deense politie woensdagochtend een Litouwse vrachtwagen met gestolen fietsen ter waarde van ongeveer 134.000 euro (1 miljoen Deense Kronen).

De fietsen werden woensdagochtend rond 09:21 uur ontdekt tijdens een controle op de Den Sønderjyske Motorvej. De Litouwse vrachtwagen reed naar het zuiden en werd tegengehouden en gecontroleerd voordat hij de grens tussen Denemarken en Duitsland bereikte. 

Sinds 12 mei heeft de Deense politie (UKA Vest) de focus van de grenscontrole verlegd, zodat er nu meer middelen worden ingezet voor een versterkte misdaadbestrijding. Tegen deze achtergrond zette een internationale samenwerking via Europol tussen de Deense, Noorse en Zweedse politie UKA Vest op het spoor van de vele gestolen fietsen.

De drie landen voeren momenteel een speciale inspectie uit die gericht is op rondtrekkende criminelen. Door de samenwerking wist de achterlandpatrouille van UKA Vest de vrachtwagen te vinden en aan te houden. Vervolgens werd in samenwerking met de Noorse politie een plaats delict gevonden in Noorwegen, waar de 277 nieuwe fietsen gestolen bleken te zijn.

De Litouwse chauffeur werd gearresteerd en donderdagochtend voorgeleid aan een constitutionele hoorzitting, waar de rechter hem voor vier weken in voorarrest zette. De chauffeur werd al gezocht voor soortgelijke misdaden in Noorwegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats