Clicky


Zes doden door kettingbotsingen tijdens zandstorm in Illinois

Zes doden door kettingbotsingen tijdens zandstorm in Illinois [+video's]
02-05-2023 10:03 | Buitenland | auteur ANP/RTR

FARMERSVILLE - Bij kettingbotsingen die plaatsvonden tijdens een zandstorm in de Amerikaanse staat Illinois zijn maandag zes mensen om het leven gekomen. Meer dan tachtig voertuigen waren bij de ongelukken betrokken, zeker dertig mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De ongelukken vonden rond 11.00 uur plaats op een snelweg in landelijk gebied. Zand van nabijgelegen boerderijen werd op de weg geblazen en zorgde ervoor dat het zicht zo slecht werd dat automobilisten volgens de politie "niets" konden zien.

Naast zo'n 40 tot 60 auto's waren er volgens The Washington Post ook 30 bedrijfsvoertuigen bij de ongelukken betrokken. Twee vrachtwagens vlogen in brand.

De slachtoffers die naar het ziekenhuis werden gebracht, waren volgens de politie tussen de 2 en 80 jaar oud. Tijdens een persconferentie sprak Kevin Schott, die de hulpdiensten coördineerde, volgens de krant van "een moeilijke situatie".

Hulpverleners kregen zand in hun ogen terwijl ze tussen de brandende voertuigen zochten naar slachtoffers, zei Schott. "Hier is nauwelijks voor te trainen, zoiets hebben we hier nog niet meegemaakt."