Clicky


Hapag-Lloyd opent nieuw kantoor in Roemenië

Hapag-Lloyd opent nieuw kantoor in Roemenië
28-04-2023 16:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BOEKAREST - Donderdag 27 april opende Hapag-Lloyd een nieuw kantoor in Roemenië. Grenzend aan vijf Europese landen en met directe toegang tot de Zwarte Zee, is Roemenië een aantrekkelijke groeimarkt voor Hapag-Lloyd en neemt het een strategische positie in deze regio in. Het nieuwe kantoor, gelegen in Boekarest, de hoofdstad en het economische centrum van het land, bestaat uit 21 medewerkers.

Roemenië is strategisch gelegen en biedt directe toegang tot Midden-, Oost- en Noordwest-Europese landen via het Donau-Zwarte Zeekanaal en vormt met de haven van Constanța een belangrijke hub voor containervervoer in het Zwarte Zeegebied. Hapag-Lloyd biedt momenteel één rechtstreekse wekelijkse dienst aan van en naar de haven van Constanța.

In de afgelopen jaren heeft Roemenië een van de hoogste groeipercentages van alle EU-lidstaten bereikt en heeft het aanzienlijke investeringen binnengehaald van zowel multinationale ondernemingen als andere EU-landen. In volume zijn de belangrijkste goederen die vanuit Roemenië worden geëxporteerd hout en houtproducten, autoproducten, banden, machines, staalproducten en papier. Aan de importzijde zijn consumptiegoederen, bouwmaterialen, natuurrubber en voedingsmiddelen het meest prominent.

“Roemenië is een aantrekkelijke groeimarkt met een belangrijke haven en een goede achterlandverbinding via weg en spoor”, zegt Juan Pablo Richards, Senior Managing Director Regio Zuid-Europa bij Hapag-Lloyd. “Dit nieuwe kantoor in de hoofdstad Boekarest sluit aan bij onze strategie om te groeien in belangrijke markten. We zijn zeer verheugd een eigen kantoor te openen op deze strategisch belangrijke locatie, waardoor we onze klanten in het Zwarte Zeegebied en daarbuiten nog beter van dienst kunnen zijn.”