Clicky


Piekdag op Schiphol verloopt soepel

Piekdag op Schiphol verloopt soepel
28-04-2023 11:30 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol kan de drukte op vrijdagochtend goed aan, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het gaat om een piekdag tijdens de meivakantie, waarop zo’n 66.000 passagiers vanaf Schiphol vertrekken. Wachttijden voor het inchecken, paspoortcontrole en de beveiligingscontrole variëren volgens de woordvoerder tussen de vijftien minuten en een half uur.

Vorig jaar was Schiphol regelmatig het toneel van lange wachtrijen, onder andere door personeelstekorten bij de beveiliging. Om een herhaling te voorkomen maakten Schiphol en de op het vliegveld actieve beveiligingsbedrijven werk van het werven van honderden nieuwe beveiligers. Daarnaast gelden tot half mei nog altijd beperkingen voor het aantal passagiers dat ‘s morgens vanaf Schiphol vertrekt.

Een andere middel om de passagiersstromen goed door te laten lopen, het reserveren van een tijdstip bij de beveiligingscontrole, wint ook aan populariteit. Gemiddeld doet zo’n 10 procent van alle vertrekkende reizigers naar een ander Schengenland dit, terwijl dit voor het paasweekend nog 2 procent was. Vorige week zaterdag ging het om bijna een kwart van deze reizigers.

"De mensen die dit doen, hebben minder dan vijf minuten nodig bij de securitycheck. Dat is een groot verschil met vier uur wachten vorig jaar", zegt een woordvoerder.