Clicky


Treinstellen ongeluk Voorschoten aangekomen in Amersfoort

Treinstellen ongeluk Voorschoten aangekomen in Amersfoort [+foto's]
14-04-2023 10:29 | Transport | auteur Redactie | ANP

AMERSFOORT - [update 11:18 uur] De twee treinstellen die bij het ongeval met een spoorkraan, een goederentrein en een passagierstrein vorige week bij station Voorschoten deels in een weiland terecht waren gekomen, zijn aangekomen in Amersfoort. De treinstellen vertrokken donderdag geseald uit Voorschoten op diepladers, meldde de gemeente op Twitter.

De treinstellen werden dinsdagavond vanaf het weiland in Voorschoten afgevoerd naar een bedrijventerrein in de buurt. Vanaf daar zijn ze uiteindelijk naar een loods in Amersfoort gebracht. De afgelopen dagen waaide het nog hard, waardoor de treinstellen pas donderdagavond konden vertrekken.

De twee andere treinstellen van de NS-intercity die nog op het spoor stonden bij Voorschoten werden in de nacht van woensdag op donderdag naar Amersfoort vervoerd. De treinstellen reden op het spoor via Den Haag Mariahoeve en Gouda naar Amersfoort. De betrokken goederentrein is vorige week al geborgen.

Dinsdag treinverkeer hervat

ProRail is momenteel nog druk bezig met herstel van het spoor. Het is de bedoeling dat het treinverkeer bij Voorschoten dinsdag kan worden hervat.

Vorige week dinsdag botsten een vrachttrein en vervolgens een intercity op een spoorkraan en brokstukken daarvan. De bestuurder van de kraan kwam om het leven, tientallen mensen raakten gewond.