Clicky


Onwel geworden chauffeur rijdt bovenop geparkeerde auto

Onwel geworden chauffeur rijdt bovenop geparkeerde auto [+foto's]
06-04-2023 17:05 | Buitenland | auteur Redactie

GREVENBROICH - Donderdagochtend 6 april rond 06:25 uur kreeg de brandweer in het Duitse Grevenbroich een melding van een eenzijdig ongeval met een vrachtwagen. Een vrachtwagenchauffeur was onwel geworden en met zijn vrachtwagen van de weg geraakt. De chauffeur is ter plaatse overleden. 

De vrachtwagen was bij een kruising met verkeerslichten rechtdoor gereden en reed met de trekker over de rand van een muurtje op een lager gelegen parkeerplaats en een daar geparkeerde auto. 

Hulpverleners, waaronder een brandweerman en een ambulancemedewerker, die beiden op weg waren naar hun werk, hadden de vrachtwagenchauffeur niet bekneld aangetroffen door het ongeval, maar vonden hem levenloos in zijn cabine. Pogingen van de reddingswerkers om de man te reanimeren waren helaas niet succesvol, zodat de ook op de plaats van het ongeval gealarmeerde spoedarts alleen zijn dood kon vaststellen.

Gelukkig stond de auto waarop de trekker van de vrachtwagen terechtkwam leeg op het moment van het ongeval, dus er vielen geen andere gewonden.

Brandweerlieden zorgden via een reddingsplatform voor toegang tot de cabine van de vrachtwagen bevrijdden het slachtoffer uit het voertuig en droegen hem daarna over aan een begrafenisondernemer. 

Ongeveer drie uur na het eerste alarm waren alle operaties voltooid en keerden de laatste hulpverleners terug naar hun locaties.

Een gespecialiseerd bedrijf zorgde voor de berging van de vrachtwagen.