Clicky


Verkeersopstopping rond Amsterdam Centraal door taxiprotest

Verkeersopstopping rond Amsterdam Centraal door taxiprotest [+foto's&video]
05-04-2023 19:08 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Een protest van tientallen taxichauffeurs in Amsterdam leidt woensdag tot een fikse verkeersopstopping rond Amsterdam Centraal. De chauffeurs willen met het protest hun onvrede uiten over het verkeersbeleid van de gemeente en de afgesloten straten in het centrum.

Tientallen auto's blokkeren de wegen op twee belangrijke knooppunten op de De Ruijterkade en op de Prins Hendrikkade. De politie is aanwezig maar grijpt vooralsnog niet in.

Het autoverkeer op de Piet Heinkade en de Westerdoksdijk staat helemaal vast. "De Michiel de Ruijtertunnel is niet toegankelijk vanwege een demonstratie. Kies een andere route", zo meldt de gemeente. Ook touringcars en GVB-bussen zijn beland in de opstopping. Het is niet duidelijk hoe lang het protest duurt.

Vanwege werkzaamheden is rond het station een aantal straten afgesloten. Daardoor stonden er de afgelopen tijd veel files. Ook zijn de chauffeurs het niet eens met de plannen om de stad autoluw te maken en een zes weken durende afsluiting van de Weesperstraat deze zomer.