Clicky


evofenedex: geen grote problemen goederenvervoer na treinongeluk

evofenedex: geen grote problemen goederenvervoer na treinongeluk
05-04-2023 11:53 | Algemeen | auteur ANP

VOORSCHOTEN - De opruimwerkzaamheden bij het spoor in Voorschoten de komende dagen veroorzaken geen grote problemen bij goederenvervoer over de rails. Ondernemersvereniging evofenedex, die voor duizenden bedrijven in Nederland de handels- en logistieke belangen behartigt, legt uit dat goederentreinen tijdens de werkzaamheden een alternatieve route rijden.

Momenteel kunnen er geen treinen rijden tussen Leiden en Den Haag, omdat er opruimwerkzaamheden worden verricht na het treinongeluk in Voorschoten van dinsdag. NS verwacht dat die tot minimaal volgende week dinsdag duren. Een goederentrein en een passagierstrein botsten op een bouwkraan van bouwbedrijf BAM. De kraanmachinist kwam daarbij om het leven en zo'n dertig mensen raakten gewond.

Goederentreinen die van Rotterdam in de richting van Amsterdam rijden moeten tijdens de werkzaamheden via Gouda en Breukelen naar Amsterdam gaan, zegt beleidsadviseur Geert van Eijk van evofenedex. "Het kan leiden tot kleine vertragingen van ongeveer een uur, maar het levert geen grote problemen op", stelt hij. Havenbedrijf Rotterdam zegt helemaal geen last te hebben van de werkzaamheden.

Een groot deel van de bij het ongeluk betrokken goederentrein is inmiddels verplaatst naar het naastgelegen station, zei spoorbeheerder ProRail eerder woensdag. In de ochtend stonden er nog twee wagons en de verwoeste bouwkraan op de plaats van het ongeval. Het duurt naar verwachting nog wel een paar dagen voordat de intercity kan worden weggetakeld.

Foto's

  • BAM
    BAM