Clicky


 


Kamerlid Van Haga: 'Dit is puur vandalisme en heeft niks meer met demonstreren te maken'

Kamerlid Van Haga: 'Dit is puur vandalisme en heeft niks meer met demonstreren te maken'
25-03-2023 19:25 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) eist keiharde maatregelen tegen aanhangers van Extinction Rebellion. “Deze organisatie van beroepsvandalen moet eindelijk een keer aan banden worden gelegd, ze ontwrichten keer op keer onze samenleving", aldus Van Haga die wijst op de tientallen aanhoudingen van Extinction Rebellion extremisten bij Eindhoven Airport.

“Tuig van de richel overtreedt opnieuw de wet, richt enorm grote financiële schade aan en veroorzaakt overlast. Het hele vluchtschema op Eindhoven AirPort moest worden omgegooid.”

De laatste weken zorgde Extinction Rebellion, ondanks een verbod, ook al voor grote overlast in Den Haag door tig keer de A12 te blokkeren, waarbij de al onderbezette politie met grof materiaal moest uitrukken om de vandalen tot de orde te roepen. Hierbij werden honderden mensen opgepakt.

BVNL wil dat de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast vanaf heden op Extinction Rebellion van toepassing wordt.

“Deze wet maakt het mogelijk om gebiedsverboden op te leggen. Maar biedt ook andere mogelijkheden, zoals een groepsverbod of een meldplicht. Het wordt hoogtijd om zulke middelen in te zetten op de vandalen van deze extreme actiegroep. Zij demonstreren niet, zij terroriseren", aldus Van Haga die ook wil dat iedere eurocent aan schade op de daders zal worden verhaald.

“Maak Extinction Rebellion verantwoordelijk.“

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions