Clicky


 


Eindhoven Airport vrijgegeven na bommelding, niets verdachts gevonden

Eindhoven Airport vrijgegeven na bommelding, niets verdachts gevonden
24-02-2023 15:59 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - [update 23:08 uur] In het vliegtuig op Eindhoven Airport dat is onderzocht na een bommelding is niets verdachts gevonden. Het vliegverkeer van en naar het vliegveld is weer vrijgegeven, meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Het vliegverkeer rond Eindhoven Airport was na de bommelding stilgelegd. In totaal lag het zo'n vier uur plat. Volgens de luchthaven zijn circa 8000 mensen gedupeerd als gevolg daarvan. Zo werden aankomende vluchten omgeleid naar andere vliegvelden, zoals Schiphol, Maastricht of Brussel, waarna mensen per bus naar Eindhoven Airport werden gebracht. Andere, aankomende en vertrekkende, vluchten raakten vertraagd of werden geannuleerd.

Het vliegtuig waar het om ging kwam uit Tsjechië en was naar het militaire gedeelte van het vliegveld gereden. De 141 passagiers en zes bemanningsleden op de Transavia-vlucht werden opgevangen.

Geen verdere uitval vluchten Transavia

Het kan nog enkele dagen duren voordat alle passagiers van Transavia die hun vlucht niet door zagen gaan een vervangende reis hebben, legt een woordvoerder uit. Maar de maatschappij verwacht dit weekend geen verdere uitval van vluchten als gevolg van de bommelding.

Onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en een speurhond van de marechaussee waren betrokken bij het doorzoeken van het vliegtuig. Ook de bagage en passagiers zijn gecontroleerd.

Vooralsnog geen aanhoudingen

De marechaussee laat weten dat er vooralsnog niemand is aangehouden in verband met de bommelding. De melding kwam binnen via de politie, die de melding doorstuurde naar de marechaussee omdat het om een luchthaven ging. "De melding ging over een vliegtuig dat zou landen op Eindhoven Airport", legt een woordvoerder van de marechaussee uit. Waar de melding precies vandaan kwam en wie er achter zit, wordt nog onderzocht, laat de zegsman verder weten.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions