Clicky


Ernstig ongeval op N345 met vrachtwagen en bakwagen

Ernstig ongeval op N345 met vrachtwagen en bakwagen [+foto]
09-02-2023 09:41 | Ongevallen | auteur Redactie

APELDOORN - [update 09:52 uur] Op de Zutphensestraat (N345) bij Apeldoorn heeft donderdagochtend een zwaar ongeluk plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bakwagen. Hierbij raakte de bestuurder van de bakwagen gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 08.45 uur op de kruising van de Zutphensestraat met de afrit van A1 bij Voorst. De hulpdiensten rukten massaal uit waaronder meerdere brandweerwagens, ambulances en een traumahelikopter. Laatst genoemde landde vlak naast het ongeluk.

Beide chauffeurs zijn door ambulancepersoneel ter plekke nagekeken en behandeld. De chauffeur van de bakwagen is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Het ongeluk gebeurde volgens de politie door een voorrangsfout. De chauffeur van de bakwagen, reed vanaf de afrit van de A1 de Zutphensestraat op maar zag daarbij de vrachtwagen over het hoofd. De bakwagen werd vervolgens vol in de flank geraakt waarna deze op zijn zijkant tot stilstand kwam.

De Zutphensestraat (N345) is vanaf Apeldoorn in de richting van Zutphen volledig afgesloten. Ook de Afrit van de A1 bij Voorst is afgesloten. De zwaar beschadigde voertuigen moeten door een berger worden afgesleept.