Clicky


Russische eigenaar Nürburgring koopt vliegveld Frankfurt-Hahn

Russische eigenaar Nürburgring koopt vliegveld Frankfurt-Hahn
04-02-2023 19:51 | Buitenland | auteur ANP/DPA

HAHN - De Russische eigenaar van het beroemde Duitse racecircuit de Nürburgring heeft luchthaven Frankfurt-Hahn overgenomen. Miljardair Viktor Kharitonin, die niet op de Europese sanctielijst voor rijke Russen staat, telt ongeveer 20 miljoen euro neer voor een meerderheidsbelang in het Duitse vliegveld dat eerder failliet ging.

De afgelegen luchthaven, gelegen tussen Frankfurt en Luxemburg, was vroeger een Amerikaans militair vliegveld. Frankfurt-Hahn heeft geen treinverbinding en bedient voornamelijk budgetmaatschappijen als Ryanair die van daaruit op Europese bestemmingen vliegen.

Dat Kharitonin, de grote man achter farmaciebedrijf Pharmstandard, interesse had in het vliegveld was al bekend. Ruim een half jaar geleden probeerde hij Frankfurt-Hahn ook al in te lijven. Toen werd hij alleen overboden door SWIFT Conjoy. Die partij maakte het geld echter nooit over, vandaar dat Kharitonin een nieuwe kans kreeg.

Het is de tweede keer dat de zakenman een noodlijdende onderneming in de Eiffel te hulp schiet. Eerder redde hij de Nürburgring al uit de financiële problemen.

De in 1927 geopende Nürburgring, ook wel bekend als De Groene Hel, geldt als een van de moeilijkste circuits ter wereld. In 1976 had de bekende Oostenrijkse F1-coureur Niki Lauda een bijna-dodelijk ongeluk op de Nürburgring en in 1964 kwam de Nederlandse F1-coureur Carel Godin de Beaufort er om het leven tijdens een training.

Vanwege de vele ongelukken werd gestopt met Formule 1-races op de oude Nürburgring. Sinds 2009 is de Grand Prix van Duitsland wel weer enkele keren verreden op de nieuwe Nürburgring, al vond de race ook vaak plaats op de baan van Hockenheim.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions