Clicky

 
Transport Online - Stobart Europe sluit deal met Ford Trucks België

Stobart Europe sluit deal met Ford Trucks België

Stobart Europe sluit deal met Ford Trucks België
25-01-2023 17:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENK - De internationale speler in vrachtvervoer Stobart Europe, heeft een deal met Ford Trucks België gesloten. Tien nieuwe Ford F-MAX’en worden toegevoegd aan de bestaande bedrijfsvloot en zullen worden ingezet voor het Europees vrachtvervoer.

Na de officiële lancering van Ford Trucks in België zet Ford Trucks België het groeiverhaal gestaag verder. Na minder dan 2 jaar hebben ze het marktaandeel dat ze na de eerste 5 jaar ambieerden, al bereikt. “Wij zijn zeer tevreden dat Ford Trucks het zo goed doet op onze markt en dat internationale spelers onze producten kiezen. Dit is naast onze productkwaliteit te danken aan het sterke dealernetwerk en de uitstekende afterservice”, zegt Nathalie Noyens, Directeur Marketing & Sales Ford Trucks België

Stobart Europe - onderdeel van Culina Group - met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk kiest met Ford Trucks voor een nieuwkomer in hun bedrijfsvloot voor het Europese vrachtvervoer. Het merk eist met rasse schreden zijn plaats op in de Belgische vrachtwagenmarkt. Na de lancering werd het dealernetwerk in juni 2021 uitgebouwd met dealers verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Vandaag heeft Ford Trucks in het trekker segment al een marktaandeel van 5,1 procent beet in België.

“Ons huidig marktaandeel van 5,1 procent en onze ambitieuze marktambities kunnen wij alleen maar waarmaken dankzij de service van ons sterk dealernetwerk in België en bij uitbreiding ook in gans Europa. We beschikken over sterke producten waardoor we ons competitief in de markt kunnen zetten. Zo hebben onze trucks standaard een zeer goed uitgeruste megacabine én beschikken alle voertuigen over standaard drie jaar garantie ongeacht het aantal kilometers", aldus Nathalie Noyens, Directeur Marketing & Sales Ford Trucks België.

Innovatie en kwaliteit

Dat Stobart Europe – actief in diverse vormen van transport - de keuze maakt voor Ford Trucks is niet toevallig. Zo geloven zij enerzijds sterk in de visie en de waarden van de invoerder en bijgevolg de dealers. Deze aflevering werd verzorgd door CTSL, de officiële Ford Trucks Dealer uit Genk.

“Bij de komst van Ford Trucks in België, hebben wij het merk natuurlijk nauwgezet opgevolgd. Het gaat om kwalitatieve producten maar daarnaast geloven wij ook sterk in de invoerder. Herman Noyens Trucks heeft bovendien diensten uitgewerkt die voor ons bedrijf en bij uitbreiding onze chauffeurs enorm nuttig zijn. Het gaat om een eerste levering van 10 Ford F-MAX’en die wij onmiddellijk inschakelen voor ons Europees wegtransport", zegt Raf Hustinx, Managing Director Stobart Europe.

De transportbedrijven die in onze markt aanwezig zijn om hun bedrijfsvloot uit te breiden, waarderen de webshop die de Belgische invoerder ontwikkeld heeft en de after service door het dealernetwerk enorm, zo blijkt.

“Van bij de start onze klanten een goede service bieden, is voor ons een erezaak. Daarom hebben we ook als eerste vrachtwagendistributeur in ons land een eigen webshop opgezet waar je voertuigen kan configureren en bestellen. Die digitale mogelijkheden en bereikbaarheid voor wie interesse heeft in onze producten, maken echt een verschil. Daarnaast stopt onze service niet na het afleveren van onze trucks. Al onze dealers bieden een 24/7 road service en hebben een doorgedreven kennis van zaken om de klanten bij te staan wanneer nodig. Het vervolgtraject na de aanschaf is iets waar wij enorm op inzetten en is minstens even belangrijk voor ons als de markt te laten kennismaken met ons aanbod", legt Nathalie Noyens, Directeur Marketing & Sales Ford Trucks België uit.

Door de verhuizing van Stobart Europe naar hun nieuwe locatie wordt de deal nog symbolischer want de Ford Trucks rijden hierdoor af en aan op de voormalige terreinen van autobouwer Ford Genk.

F-MAX

De net afgeleverde modellen zijn tien witte F-MAX’en, meteen ook het eerste model dat de transportklanten bij lancering in ons land konden aankopen. Het model werd in 2019 verkozen tot beste vrachtwagen van het jaar en is erg populair bij chauffeurs dankzij de uitgebreide standaarduitrusting, en bij fleets dankzij een lage TCO, hoge betrouwbaarheid en kwaliteit. De cabine is 2,50 meter breed en de door Ford Trucks ontwikkelde motor is een Ecotorq van 12,7 liter met 500 pk en 2.500 Nm.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden