Clicky

 
Transport Online - Ultimatum aan werkgevers openbaar vervoer verloopt maandag, vijfdaagse staking voorbereid

Ultimatum aan werkgevers openbaar vervoer verloopt maandag, vijfdaagse staking voorbereid

Ultimatum aan werkgevers openbaar vervoer verloopt maandag, vijfdaagse staking voorbereid
25-01-2023 17:06 | Stakingen | auteur Redactie

UTRECHT - CNV Vakmensen heeft zojuist een ultimatum gestuurd aan de werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV). Het ultimatum verloopt op maandag 30 januari om 12.00 uur.

"Het is een laatste kans om een staking in het openbaar vervoer te voorkomen. Als de werkgevers hier geen gehoor aan geven, gaan we samen met FNV op grote schaal landelijke acties voorbereiden. Die starten maandag 6 februari en gaan vijf dagen duren. We hopen nog steeds dat het niet zover hoeft te komen. Maar onze leden zijn daar in ieder geval wel toe bereid", zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

De CNV-leden hebben afgelopen dagen tijdens online ledenvergaderingen massaal laten weten dat ze in actie willen komen voor een nieuwe cao openbaar vervoer (die geldt voor zo’n 13.000 werknemers). De onderhandelingen daarover zijn vorige week gestrand.

Ultimatum

In het ultimatum stelt CNV Vakmensen een aantal eisen die nodig zijn voor een nieuwe cao. Het gaat onder meer om een stevige loonsverhoging, een goede ouderenregeling en een aanpak van de hoge werkdruk. "We hebben allerlei voorstellen gedaan om die hoge werkdruk aan te pakken. Minder gebroken diensten, minimaal 20 minuten voor een warme maaltijd tijdens een late dienst. Normale voorstellen om het werk beter te maken. Maar de werkgevers schuiven alles van tafel en komen niet met betere oplossingen. Ze zien bij elke mogelijke oplossing vooral problemen met de uitvoering."

Bonden bereiden actieweek voor, vanaf 6 februari

CNV Vakmensen overlegt met FNV over het voorbereiden van gezamenlijke, landelijke acties. Als de werkgevers niet ingaan op het ultimatum, gaan de bonden er ook hard in. Chikhi: "Het wordt dan een landelijke staking vanaf maandag 6 februari, vijf dagen lang."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden