Clicky

 
Transport Online - Vluchten KLM geannuleerd vanwege staking luchthaven Berlijn-Brandenburg

Vluchten KLM geannuleerd vanwege staking luchthaven Berlijn-Brandenburg

Vluchten KLM geannuleerd vanwege staking luchthaven Berlijn-Brandenburg
25-01-2023 13:48 | Buitenland | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft meerdere vluchten op woensdag vanaf Schiphol naar de luchthaven van Berlijn geannuleerd vanwege een staking op dat Duitse vliegveld. Ook KLM-vluchten van Berlijn naar Schiphol zijn komen te vervallen.

Eerder deze week werd al bekend dat alle vluchten van en naar de luchthaven Berlijn-Brandenburg op woensdag niet doorgaan. Er wordt gestaakt door beveiligers en grondpersoneel. Door de actie zijn circa driehonderd vluchten vervallen, waardoor ongeveer 35.000 reizigers geraakt zijn. Sommige vluchten zijn verplaatst naar Dresden en Leipzig. Lufthansa en easyJet behoren tot de grootste gebruikers van het vliegveld.

Volgens vakbond Ver.di doen ongeveer 1500 mensen mee aan de staking. De bond had de actie maandag aangekondigd vanwege stukgelopen cao-onderhandelingen. Werknemers op de luchthaven willen er maandelijks 500 euro op vooruitgaan in verband met de hoge inflatie.

De luchthaven bij de Duitse hoofdstad ging in 2020 open na jaren van vertraging. Vorig jaar werden er in totaal meer dan 19 miljoen passagiers verwelkomd op Berlijn-Brandenburg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden