Clicky

 
Transport Online - DB Schenker bestelt 100 MAN eTrucks

DB Schenker bestelt 100 MAN eTrucks

DB Schenker bestelt 100 MAN eTrucks
24-01-2023 16:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MÜNCHEN - Een jaar voor de start van de productie is er al veel vraag naar de nieuwe elektrische zware vrachtwagen van MAN. DB Schenker en MAN Truck & Bus hebben nu een overeenkomst getekend om voor het eerst de nieuwe MAN eTruck te integreren. DB Schenker stuwt zo de elektrificatie van zijn wagenpark en wegvrachtvervoer vooruit. Het bedrijf is van plan om tegen 2026 honderd nieuwe MAN eTrucks aan zijn vloot toe te voegen. De eerste voertuigen moeten in de eerste helft van 2024 worden opgeleverd.

"DB Schenker en MAN bewandelen samen de weg naar een elektrische toekomst. We zijn erg blij met onze eerste klant voor de nieuwe eTruck. De vraag in de markt naar dit volledig elektrische voertuig is al enorm. Het onderwerp komt nu echt op gang snelheid, ook omdat steeds meer van onze klanten zichzelf zeer ambitieuze doelstellingen op het gebied van decarbonisatie stellen. Dit heeft een directe impact op de logistieke ketens. Een duurzame mobiliteitsomslag in het zware goederenvervoer kunnen we echter alleen realiseren met de juiste politieke steun Het gaat onder meer om de snelle ontwikkeling van de laadinfrastructuur en ook om het verder vormgeven van het financieringskader voor de aanschaf van elektrische vrachtwagens", aldus Alexander Vlaskamp, ​​CEO van MAN Truck & Bus, op de nieuwjaarsreceptie bij MAN 's locatie in München, die ook werd bijgewoond door de Beierse minister van Economische Zaken, Hubert Aiwanger.

Cyrille Bonjean, Head of Land Transport bij DB Schenker Europe: “We willen zo vroeg mogelijk praktijkervaring opdoen met e-trucks. Op deze manier kunnen we snel een aanbod creëren voor de economie om supply chains klimaatvriendelijker te maken. Daarom was het belangrijk voor ons om de eerste MAN eTrucks aan te schaffen. Dit brengt ons weer een stap dichter bij ons doel om in 2040 netto nul op de weg te zijn in het vervoer over land."

In de eerste helft van 2024 zullen de eerste MAN eTrucks in een kleine serie worden geproduceerd op de productielijn in het hoofdkantoor van het bedrijf in München. Met de ondertekening van de overeenkomst is DB Schenker de eerste pilootklant voor deze eTrucks. Het bedrijf wil zo vroeg mogelijk praktijkervaring opdoen met het product. Daarbij hoort ook het opzetten van een eigen laadinfrastructuur, intelligente routeplanning en andere digitale diensten van MAN Digital Solutions zoals eManager, ServiceCare en MAN Driver App. DB Schenker wordt daarom ondersteund door 360°-advies van MAN Transport Solutions, inclusief routeanalyse, laadstrategie, planning van de laadinfrastructuur en optimalisatie van de energievraag.

De eerste MAN eTrucks voor DB Schenker zullen volume-opleggertrekkers zijn, de zogenaamde ultra-opleggertrekkers. De lage opleggerhoogte van circa 950 mm maakt het mogelijk om elektrisch volumeaanhangwagens te vervoeren met een inwendige hoogte van 3 meter. Tien MAN eTrucks die DB Schenker in 2024 ontvangt, zullen ultratrekkers zijn. De andere elektrische vrachtwagens die in 2025 en 2026 worden geleverd, zijn gepland als ultratrekkers en wissellaadbakken.

De productie van de toekomstige eTrucks wordt sinds 2021 bij MAN voorbereid in het MAN eMobility Center, aangezien conventionele dieseltrucks en elektrische vrachtwagens van één lopende band zullen rijden tijdens de opkomst van elektromobiliteit. Daartoe worden de workflows en processtappen van planners, ontwerpers en start-up experts haarfijn in kaart gebracht en worden eventuele noodzakelijke aanpassingen direct door de voertuigontwikkelaars opgepakt.

Elementaire componenten van de eTrucks zullen in de toekomst in Neurenberg worden geproduceerd. Op deze locatie produceert MAN de hoogspanningsbatterijen - nu nog in kleine series, maar vanaf begin 2025 zullen de batterijpakketten in grote series worden geproduceerd. Daartoe investeert het bedrijf de komende vijf jaar zo'n 100 miljoen euro in de traditierijke productielocatie voor verbrandingsmotoren. De fabrikant van bedrijfsvoertuigen krijgt ook steun van de Beierse deelstaatregering, die een bijdrage van ongeveer 30 miljoen euro heeft toegezegd aan de financiering van energieonderzoek en technologie voor de periode 2023 tot 2027.

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden