Clicky

 
Transport Online - Niek Stam tijdelijk aan de slag voor de cao DB Cargo

Niek Stam tijdelijk aan de slag voor de cao DB Cargo

Niek Stam tijdelijk aan de slag voor de cao DB Cargo
24-01-2023 16:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De FNV heeft besloten om Niek Stam (bestuurder FNV Havens) als tijdelijk vervanger van Roos Rahimi te benoemen. We kennen Niek als een zeer ervaren cao-onderhandelaar bij FNV Havens en is vicevoorzitter van de ETF (Federatie Europese Vakbonden) en ITF (Internationale Transportarbeiders Federatie ). Niek gaat zich voornamelijk met de komende cao-onderhandelingen bezighouden.

Compensatie voor de inflatie

Vanuit de sector Havens kent Niek sommige leden van DB Cargo al vele jaren. Niek: "De havensector kan niet zonder de locomotieven en leden die iedere dag keihard werken om kolen, ertsen, containers en wat dan ook vervoeren van en naar de havenbedrijven. Dit was dan ook een belangrijke motivatie om mij aan te bieden om de cao deze keer te gaan doen. Dat doen we natuurlijk niet zomaar even. In een periode dat inflatie ontiegelijk hoog is, wordt het een uitdaging om dit gecompenseerd te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk: in de havensector kennen alle cao’s die FNV Havens afsluit de Automatische Prijscompensatie. Dat is natuurlijk geen garantie, maar de inzet om dit uit te onderhandelen is wel gegarandeerd. En samen met jullie moet dit toch een goede kans van slagen hebben."

Eerder stoppen met werken bij zwaar werk

FNV Havens heeft een model ontwikkeld waarbij per individu zwaar werk bepaald kan worden. En aan de hand van de uitkomst van het wegingsmodel wordt bepaald hoeveel maanden voor AOW-leeftijd men eerder kan stoppen met werken.

Niek: "Ook bij DB Cargo Nederland vindt zwaar werk plaats. Dus moeten hierover afspraken gemaakt worden met de bijbehorende financiering. Dat verdienen de werknemers met zwaar werk en het is goed voor het bedrijf. Binnen de havensector hebben wij al vele cao-afspraken met financiering gemaakt. Ik heb er ontzettend veel zin in om ook met dit dossier bij jullie aan de slag te gaan."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden