Clicky

 
Transport Online - Chauffeurs Kool Transport bereiden zich voor op onvermijdelijk faillissement

Chauffeurs Kool Transport bereiden zich voor op onvermijdelijk faillissement

Chauffeurs Kool Transport bereiden zich voor op onvermijdelijk faillissement
10-01-2023 22:36 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Chauffeurs van transportbedrijf Kool Transport uit Vianen bereiden zich voor op een onvermijdelijk faillissement. Zo’n 50 chauffeurs meldden zich dinsdagavond op een informatieavond in Utrecht, georganiseerd door de vakbonden.

De ontwikkelingen bij Kool Transport gingen afgelopen weken in rap tempo de verkeerde kant op. Inmiddels is door de voormalig boekhouder, met steun van een aantal schuldeisers, faillissement van het transportbedrijf aangevraagd. De rechtbank doet daar op 24 januari een uitspraak over.

"De overname door de FST Group in juni vorig jaar is op z’n zachtst gezegd niet goed uitgepakt", vertelt Robbim Heins, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. "Wiens schuld dat is, daar willen we ons op dit moment niet over uitspreken. Of er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur en bestuurdersaansprakelijkheid wordt straks een vraag voor de curator. Voor ons gaat het op dit moment vooral om de werknemers, want zij zitten nu met de brokken."

Veel vragen, maar directie is onbereikbaar

Zo’n 50 chauffeurs waren vanavond aanwezig op een informatieavond in Utrecht, georganiseerd door de Stichting VNB (FNV) en CNV Vakmensen. Svenja de Groot van Stichting VNB: "De chauffeurs kunnen niet meer bij de directie terecht, die is inmiddels totaal onbereikbaar. Maar intussen zitten ze wel met heel veel vragen, bijvoorbeeld over achterstallig loon en loonstrookjes of afrekeningen die niet kloppen. Daarom hebben wij deze bijeenkomst georganiseerd. We hebben de chauffeurs zo goed mogelijk proberen te helpen om alles op orde te krijgen. En uitgelegd wat ze de komende weken kunnen verwachten en hoe ze een voorschot kunnen aanvragen bij het UWV als ze straks helemaal geen salaris meer krijgen."

Bijeenkomst zorgt voor wat rust onder chauffeurs

Volgens Heins heeft de bijeenkomst weer voor wat rust gezorgd onder de chauffeurs. "Het blijft natuurlijk een bijzonder nare situatie. Maar ze weten nu tenminste wat er de komende weken gaat gebeuren en hoe we hen daarbij kunnen helpen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden