Clicky

 Teams van Eurol De Rooy Iveco trotseren flinke regenbuien

Teams van Eurol De Rooy Iveco trotseren flinke regenbuien
03-01-2023 16:11 | Etappes | auteur Redactie

HA’IL - ‘Na regen komt zonneschijn’. Voor Mitchel van den Brink werd dat gezegde vandaag letterlijk en figuurlijk vorm gegeven. De Harskamper eindigde in de noodgedwongen ingekorte etappe als derde.

Martin van den Brink mag ook rekenen op een goede klassering. De rijder van Eurol Team De Rooy Iveco heeft zijn sociale kant getoond en mag verwachten dat hij tijd terug krijgt om zo ook stevig in de top vijf van de etappe te eindigen.

De rit van Alula naar Ha’il werd na 377 kilometer stilgelegd. Regen, hagel en onweer maakten het niet meer mogelijk om door te racen. De medische helikopters moesten door het noodweer uit de lucht en daarmee kwam er automatisch een einde aan de wedstrijd.

Op het voor vandaag laatste geldige meetpunt was Gert Huzink de snelste. Martin Macik wordt aan de hand van die tussenstand tweede en Mitchel eindigt in de Iveco van Eurol Team De Rooy voor de derde keer bij de beste drie.

‘Veel stof’

Na de teleurstellende maandag scheen voor de 20-jarige Harskamper vandaag de zon weer volop. "Ik ben heel blij met de derde plaats. We moesten van ver komen na de achttiende plaats van gisteren. Dat betekende dat we veel buggy’s en auto’s moesten inhalen en last van het stof hadden. We hebben echter heerlijk gereden. Bij een riviertje moesten we even zoeken naar het waypoint, maar ook dat lukte. Verder hebben we geen fouten gemaakt en ben ik super tevreden met weer een derde plaats. Het was terecht dat de etappe werd stilgelegd. Veel auto’s stonden vast en weten dat ze er niet meer door komen. We kijken uit naar de dag van morgen."

Buggy’s en rijders uit het water gered

Dat doet ook vader Martin van den Brink. De 52-jarige Harskamper stuurde de Iveco Sherpa de hele dag in de top vijf rond. "We hebben tijd verspeeld om drie Buggy’s te redden," aldus Martin die met zijn co piloten Erik Kofman en Richard Mouw handelde in de geest van de Dakar Rally. "Samen met Janus en Ales Loprais hebben we drie auto’s uit het water kunnen halen. Ze dreigden echt kopje onder te gaan. Normaal gesproken krijgen we de tijd die we daar stil stonden terug."

Daarmee geeft Martin het optreden van Eurol Team De Rooy Iveco nog meer glans. "Wij hadden misschien de laatste 100 kilometer nog kunnen rijden. Maar het regende zo hard dat er zelfs een rivier ontstond in de woestijn. Je houdt het niet voor mogelijk. Het ging echt heel hard en sommige deelnemers liepen serieus gevaar. Wij zijn tevreden en op naar de dag van morgen."

Bivak blank

De equipes van Eurol Team De Rooy hadden na de gedwongen finish nog een tocht van bijna twee uur voor de boeg op weg naar bivak in Ha’il. Maar ook daar heeft Pluvius zijn werk gedaan en staat het rennerskwartier volledig onder water.

Morgen gaat de Dakar Rally verder met de vierde etappe. Start en finish zijn in Ha’il. De proef gaat over 425 kilometer en brengt naast verschillende duinen ook werk aan de winkel voor de navigators.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats