Clicky

 Lennert l’Amie volgt Sjoerd Blüm op als CIO van Schiphol

Lennert l’Amie volgt Sjoerd Blüm op als CIO van Schiphol
03-01-2023 11:54 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Lennert l‘Amie wordt per 1 februari 2023 Chief Information Officer (CIO) van Royal Schiphol Group. Hij volgt Sjoerd Blüm op, die deze functie sinds 2017 vervult. Lennert werkt sinds 2014 bij Schiphol en geeft momenteel leiding aan het Business Platform Airport Operations.  

“Het is indrukwekkend wat IT & Data onder Sjoerds leiderschap heeft bereikt en welke ambities er zijn geformuleerd. Met Lennert hebben we een geschikte opvolger in huis om daar verder vorm aan te geven. Lennert heeft ervaring in alle delen van IT & Data én heeft een duidelijke visie op korte en lange termijn voor IT & Data op Schiphol. Ik heb alle vertrouwen dat Lennert deze visie samen met de collega's tot realisatie gaat brengen", aldus CFO Robert Carsouw.

"Schiphol is een prachtig bedrijf en ik ben dan ook trots om in de rol van CIO verder invulling te geven aan onze ambities. Technologie en data zijn cruciaal om invulling te blijven geven aan de uitdagingen die voor ons liggen, van passagiersbeleving tot druk op de arbeidsmarkt. Ik zie ernaar uit om samen met alle collega's in deze bijzondere tijd daar een bijdrage aan te leveren", zegt Lennert l‘Amie.

"Het was een eer om als CIO leiding te geven aan de digitale transformatie van Schiphol. Met trots en plezier kijk ik terug op een mooie periode en samenwerking met gemotiveerde collega's. We hebben in alle onderdelen van Schiphol oplossingen neergezet: van de Operatie tot aan Real Estate en van Asset Management tot aan Security. En hebben een IT en Data fundament neergezet voor de toekomst: van Schiphol app tot werkplek en van platformen tot sensor netwerken, alles met een sterke cyber security basis. Nu is het tijd voor iets anders, ik draag het stokje graag over aan Lennert. Na de overdracht blijf ik nog actief voor Schiphol Group Aviation Solutions", aldus Sjoerd Blüm.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats