Clicky


FST Logistics failliet verklaard, gevreesd wordt voor overgenomen Kool Transport

FST Logistics failliet verklaard, gevreesd wordt voor overgenomen Kool Transport
01-01-2023 11:16 | Faillissementen | auteur Redactie

AMERSFOORT - Voor de rechtbank van Midden-Nederland is, naar nu blijkt, op 13 december 2022 FST Logistics uit Amersfoort failliet verklaard. Het bedrijf veranderde echter enkele weken voor het faillissement de bedrijfsnaam in Transport Employment Agency [TEA] BV zodat het faillissement onder de radar leek te blijven. Ook voor Kool Transport zou faillissement aangevraagd zijn, melden meerdere chauffeurs.

Al dagen ontvangt de redactie verontrustende berichten van werknemers van Kool Transport. Kool Transport werd op 15 april 2022 overgenomen door FST. Deze werknemers hebben geen loon ontvangen en er is beslag gelegd op zo'n 65 vrachtwagens van het bedrijf en sinds vrijdag worden ook trailers van het terrein weggesleept, blijkt uit beelden die de redactie heeft ontvangen.

Chauffeurs melden dat ook voor Kool Transport inmiddels faillissement is aangevraagd. Veel chauffeurs melden dat zij al vele jaren met veel plezier voor Kool Transport werkten tot het bedrijf werd overgenomen. "Een mooi transportbedrijf is in zes maanden tijd helemaal naar de klote geholpen", aldus een boze vrachtwagenchauffeur.

Ook Stichting VNB, onderdeel van vakbond FNV, heeft inmiddels een brandbrief gestuurd naar de eigenaren van Kool Transport. In de brief roept VNB Kool Transport op om met de chauffeurs in gesprek te gaan en hen te informeren over de ontstane situatie bij het bedrijf en wat de gevolgen zijn voor de chauffeurs. Op 20 december heeft VNB het transportbedrijf ook al benaderd via de e-mail maar heeft daarop geen reactie ontvangen.

Volgens de brief van Stichting VNB is er behoorlijk wat mis bij het bedrijf zo blijkt uit een opsomming in de brief:

  • Voorschotten die niet of te laat betaald worden
  • Tolkastjes die niet werden betaald waardoor de tol door chauffeurs moest worden voorgeschoten
  • Maandlonen worden te laat betaald en de chauffeurs ontvangen te laat, of helemaal niet, hun loonstrook
  • Zieke werknemers krijgen bericht dat zij een eindafrekening krijgen terwijl zij nog in dienst van het bedrijf zijn
  • Er is beslag gelegd op leasevoertuigen waardoor de werkzaamheden simpelweg niet meer kunnen worden uitgevoerd

Volgens de brief worden werknemers van dit alles niet op de hoogte gehouden.

Vorige week meldde de eigenaar van de HCR Groep, Hans Kroon, dat de overname van de HCR Groep door de FST Groep met onmiddelijke ingang was teruggedraaid.  "Helaas bleek in de praktijk dat de samenwerking niet is geworden wat partijen ervan verwachtten. Alle banden met FST Group zijn met deze deal verbroken. Voor beide partijen is dit de beste oplossing", aldus Hans Kroon.

Wat de reden is voor de financiële problemen bij FST is op dit moment niet bekend. Het is op dit moment eveneens niet bekend hoeveel werknemers door dit faillissement worden geraakt.