Clicky

 
Transport Online - Air France-steward wint jarenlange rechtszaak over dreadlocks

Air France-steward wint jarenlange rechtszaak over dreadlocks

Air France-steward wint jarenlange rechtszaak over dreadlocks
24-11-2022 16:23 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Een steward van Air France heeft een jarenlange juridische strijd met zijn voormalige werkgever over zijn dreadlocks gewonnen. Die was hij begonnen nadat de luchtvaartmaatschappij hem niet langer inroosterde omdat hij had besloten dreads te dragen.

De steward, Aboubakar Touré, klaagde Air France al in 2012 aan voor discriminatie nadat hij niet langer werd ingepland om zijn kapsel. Hij werd geschorst omdat hij zich niet aan de voorschriften van Air France zou houden. Die luidden dat vrouwen wel met ingevlochten haren in de cabine mochten werken, maar mannen niet.

Twee rechtbanken oordeelden eerder in het voordeel van Air France. Het Franse hof van cassatie is echter van oordeel dat er sprake is van discriminatie op grond van geslacht. Daarbij lichtte de cassatierechter toe dat regels voor mannen en vrouwen enkel mogen verschillen als die van essentieel en doorslaggevend belang zijn voor het uitvoeren van het beroep. Een kapsel is dat niet, aldus de rechter.

Met de uitspraak is de weg vrij voor een nieuwe schadeclaim tegen Air France. Eerdere claims werden verworpen. Overigens werd Touré in 2018 ontslagen door de maatschappij na een depressie.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden