Clicky


4500 euro boete voor niet toegestaan transport

4500 euro boete voor niet toegestaan transport [+foto]
11-11-2022 12:10 | Speciaal Transport | auteur Redactie

KEULEN - De Duitse politie heeft woensdagochtend 9 november een zwaar transport op de A4 richting Aken tegengehouden. De chauffeur van de 67-tons oplegger was overdag zonder toestemming en met een niet goed gezekerde lading over de snelwegbrug van Rodenkirchen gereden.

Het transport had, volgens de politie, alleen 's nachts mogen plaatsvinden, tussen 22.00 uur en 06.00 uur, en vergezeld van in totaal vier beveiligingsvoertuigen.

Daarnaast zou de politie de brug, die beperkt was tot 40 ton, in beide richtingen hebben moeten afsluiten voor het transport.

Ook de lading gaf reden tot klagen - deze was onvoldoende vastgezet. Met een onjuiste vergunning probeerde de 55-jarige in eerste instantie nog de politie op een verkeerd been te zetten.

Politieagenten van het coördinatiecentrum voor grote en zware transporten schatten dat het bedrijf een tijdsvoordeel van ongeveer 48 uur wilde behalen ten opzichte van concurrenten die volgens de regels handelden en zo ongeveer 4500 euro probeerde te besparen door de ongeoorloofde rit te maken.

De agenten inden dit bedrag van de chauffeur van de voertuigcombinatie. Het op een rustplaats geparkeerde transport mag pas doorgaan na de nodige goedkeuring(en).