Clicky

 
Transport Online - Virgin Atlantic neemt eerste Airbus A330neo-vliegtuig in ontvangst

Virgin Atlantic neemt eerste Airbus A330neo-vliegtuig in ontvangst

Virgin Atlantic neemt eerste Airbus A330neo-vliegtuig in ontvangst
17-10-2022 11:27 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

TOULOUSE - Virgin Atlantic heeft haar eerste Airbus A330neo-vliegtuig in ontvangst genomen, geleased van Air Lease Corporation (ALC). De A330neo zal een cruciale rol spelen in de transformatie van de vloot van het bedrijf en is ook het 50ste Airbus-vliegtuig voor de in Groot-Brittannië gevestigde luchtvaartmaatschappij.

Virgin Atlantic wordt de eerste exploitant van het type in het VK en heeft in totaal dertien A330neo-vliegtuigen besteld (zes in lease van ALC) met de bedoeling de vloot uit te breiden tot uiteindelijk zestien A330neo's.

De A330-familie is het meest populaire widebody-vliegtuig ooit in termen van klanten en routes, terwijl de flexibiliteit van de A330neo op de middellange tot lange-afstandsmarkt ongeëvenaard is. De A330neo, aangedreven door Rolls-Royce Trent 7000-motoren, brengt dubbelcijferige lagere bedrijfskosten per stoel en heeft 25 procent minder brandstofverbruik en koolstofemissies in vergelijking met de vorige generatie concurrerende vliegtuigen.

Het biedt de Virgin Atlantic A330-A350 vloot gemeenschappelijkheid voor zijn piloten en een naadloze passagierservaring, aangezien Virgin Atlantic al negen ultramoderne A350-1000-vliegtuigen exploiteert.

De A330neo is uitgerust met de bekroonde Airspace-cabine en biedt passagiers een nieuw niveau van comfort, sfeer en design. Dit omvat het bieden van meer persoonlijke ruimte, grotere bagagebakken, een nieuw verlichtingssysteem en de mogelijkheid om de nieuwste entertainmentsystemen tijdens de vlucht en volledige connectiviteit te bieden.

Zoals alle Airbus-vliegtuigen, beschikt de A330neo ook over een ultramodern cabineluchtsysteem dat zorgt voor een schone en veilige omgeving tijdens de vlucht. Het vliegtuig is geconfigureerd om plaats te bieden aan 262 passagiers in drie klassen, waaronder 32 stoelen in de hogere klasse met privacydeuren en twee van de nieuwe Retreat Suites van de luchtvaartmaatschappij.

De Trent 7000 profiteert van de hoogste bypass-ratio van alle Trent-motoren, biedt een aanzienlijke verbetering van het brandstofverbruik per stoel in vergelijking met zijn voorganger en zal het vliegtuiggeluid aanzienlijk verminderen. Het is gecertificeerd om te werken op een mengsel van 50 procent duurzame luchtvaartbrandstoffen (SAF's); de leveringsvlucht van het vliegtuig van Toulouse naar Londen Heathrow vloog met een SAF-blend van 35 procent.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions