Clicky

 
Transport Online - FNV wil dat arbeidsinspectie ingrijpt bij Linde Gas in IJmuiden

FNV wil dat arbeidsinspectie ingrijpt bij Linde Gas in IJmuiden

FNV wil dat arbeidsinspectie ingrijpt bij Linde Gas in IJmuiden
05-10-2022 17:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - De arbeidsinspectie moet een einde maken aan de volgens FNV "onacceptabele veiligheidsrisico's" bij Linde Gas in IJmuiden. Dat verzoek heeft de vakbond gedaan bij de inspectiedienst. Door een tekort aan gekwalificeerde mensen staat volgens de vakbond het noodplan onder druk en dat brengt risico’s met zich mee voor werknemers, omwonenden en milieu, aldus de bond.

Linde Gas IJmuiden valt in de hoogste veiligheidscategorie (BRZO+). Daarom werkt het bedrijf met een noodplan dat in werking moet treden bij calamiteiten, legt FNV uit. "Hierin staat dat tijdens iedere wacht minimaal drie mensen aanwezig moeten zijn: een teamleider, een hoofdprocesregelaar en een allround operator, de zogeheten minimale veiligheidsbezetting. Dat is nu vaak niet zo. Als er al drie mensen werken dan hebben die vaak niet allemaal de juiste kwalificaties.

Volgens FNV wordt al sinds juni op structurele oplossingen aangedrongen. Ook een petitie en een brief haalden volgens FNV niets uit.

Bij Linde Gas in IJmuiden werken zo’n vijftig mensen. Het bedrijf levert industriële gassen aan verschillende bedrijven en sectoren, zoals Gasunie, Tata Steel, de tuinbouwsector en ziekenhuizen.

Linde Gas was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden