Clicky

 
Transport Online - Belgische treinen woensdag stil door staking

Belgische treinen woensdag stil door staking

Belgische treinen woensdag stil door staking
03-10-2022 19:09 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Door een staking rijdt woensdag maar een kwart van de Belgische treinen. Ook het internationale treinverkeer zal de staking voelen, al valt die hinder volgens spoorwegmaatschappij NMBS mee.

De intercity's tussen Amsterdam en Brussel zullen in principe gewoon rijden, zegt een woordvoerder van de NMBS. Hij verwacht wel dat de staking het lokalere treinverkeer tussen Roosendaal en Antwerpen, en Maastricht en Luik parten zal spelen. De Eurostar-treinen naar Londen rijden waarschijnlijk als vanouds, maar een enkele ICE-trein naar Duitsland zal worden geschrapt.

Van de intercity's in België vallen er vanaf dinsdagavond 22.00 uur drie op de vijf uit, meldt de Belgische spoorwegmaatschappij. Van de stoptreinen is dat driekwart. Extra treinen in de spits rijden haast helemaal niet. In de Waalse provincies Namen en Luxemburg is helemaal geen treinverkeer.

Het stakende spoorpersoneel hoopt met de staking extra geld van de regering af te dwingen. Ze willen onder andere meer collega's en een verlaging van de werkdruk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden