Clicky


Voetganger ontsnapt ternauwernood aan aanrijding met vrachtwagen

Voetganger ontsnapt ternauwernood aan aanrijding met vrachtwagen [+video]
27-09-2022 14:20 | Ongevallen | auteur Redactie

TRIER - De afgelopen dagen circuleert een video op sociale media van een vrachtwagen die onbestuurbaar lijkt te zijn en op een haar na een voetganger aanrijdt. De Duitse politie heeft inmiddels de echtheid van de beelden bevestigd.

De video die met een dashcam in een auto is gemaakt, en door ene Bernd op YouTube werd geplaatst enkele dagen geleden, laat zien dat een vrachtwagen langs een rij wachtende auto's bij het verkeerslicht raast en vervolgens bijna een voetganger schept. 

Het incident vond plaats op vrijdag 19 augustus rond 15:10 uur in het Duitse Trier. Vermoedelijk door een rijfout raakte de 73-jarige chauffeur van de vrachtwagen de controle over zijn volgeladen vrachtwagen kwijt en reed over in totaal drie verkeersdrempels bij een bouwmarkt en reed tegen een aantal verkeerslichten. Op het moment van het voorval was het in het gebied druk bezocht met voetgangers.

Een 55-jarige man kon nog net opzij springen toen de vrachtwagen langsraasde, aldus de politie.

Een auto raakte beschadigd door rondvliegende brokstukken.

De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond en werd opgenomen in een ziekenhuis in Trier.

Volgens de politie heeft het ongeval in augustus voor zo'n 30.000 euro schade aangericht. Het onderzoek is voorlopig afgerond - de zaak ligt nu bij de officier van justitie.