Clicky


Zwanenburgbaan week buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud

Zwanenburgbaan week buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud
26-09-2022 10:15 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Van maandag 26 september tot en met zondag 2 oktober zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer.

In deze periode kan de Buitenveldertbaan meer in gebruik zijn als tweede baan. Ook kan de Schiphol-Oostbaan vaker in gebruik zijn als tweede landingsbaan. Een klein deel van de vluchten wordt verplaatst naar de Kaagbaan. 

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Zwanenburgbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd.

Daarnaast worden er voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud dat in 2023 gepland staat uitgevoerd, zoals vooronderzoeken en metingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.