Clicky

 
Transport Online - Grote rederij maakt omweg om walvissen te ontlopen

Grote rederij maakt omweg om walvissen te ontlopen

Grote rederij maakt omweg om walvissen te ontlopen
09-09-2022 14:15 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/AFP

GENÈVE - De grote containervervoerder MSC gaat zijn vaarroutes langs de zuidkust van Sri Lanka verleggen. Daar komen relatief veel blauwe vinvissen voor, een ernstig bedreigde walvissensoort. Het in Zwitserland gevestigde MSC belooft nu vrijwillig 15 zeemijl verder naar het zuiden langs het Aziatische land te varen. Daarmee zou de kans op een aanvaring met een walvis met 95 procent afnemen.

Dierenrechtenactivisten roepen de scheepvaart al jaren op om het gebied ten zuiden van Sri Lanka te mijden. Behalve populair bij de blauwe vinvissen is dat ook een zeer drukke scheepvaartroute. Dierenbeschermers schatten dat de afgelopen tien jaar meer dan twaalf walvissen zijn overleden na botsingen met schepen.

MSC gaat zijn kleinere schepen in het gebied ook langzamer laten varen. Ook daarmee moeten aanvaringen met de zeezoogdieren worden voorkomen.

Behalve de walvissen zijn ook Sri Lankaanse vissers gebaat bij de stappen van MSC. Het gebied waar MSC nu omheen vaart, bevat ook rijke visgronden en af en toe worden ook vissersschepen geraakt door de grote oceaanschepen.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden