Clicky

 
Transport Online - Nederlands vrachtschip HELGE na aanvaring zwaar beschadigd voor Deense kust [+video]

Nederlands vrachtschip HELGE na aanvaring zwaar beschadigd voor Deense kust

Nederlands vrachtschip HELGE na aanvaring zwaar beschadigd voor Deense kust [+video]
09-09-2022 10:20 | Aanvaringen | auteur ANP

RINGKØBING - [update 16:01 uur] Voor de kust van Jutland heeft de Deense marine een reddingsoperatie uitgevoerd bij een zwaar beschadigd vrachtschip. Volgens Deense media gaat het om het Nederlandsche schip Helge en raakte het op de Noordzee in problemen door een aanvaring met een ander schip. De Deense marine heeft alle zeven opvarenden van boord kunnen halen.

De marine meldde eerder dat het schip zinkend was, maar zegt nu dat dat niet langer het geval is. Wel staat er water in de machinekamer.

De Deense marine kreeg vrijdagochtend de melding dat het schip in nood was geraakt op 20 zeemijl uit de kust van het plaatsje Ringkøbing. Reddingswerkers zijn met drie schepen en twee helikopters uitgerukt om de mensen in veiligheid te kunnen brengen. De politie onderzoekt of er stoffen aan boord waren die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving.

De 89 meter lange Helge zou door nog onbekende oorzaak in aanvaring zijn gekomen met de Wild Cosmos, een schip uit de Bahama's. Het personeel van de kustvaarder is naar de stad Esbjerg gebracht en heeft daar droge kleding en eten gekregen. De kapitein van het schip is met snijwonden door gebroken glas naar het ziekenhuis gebracht, maar het zou niet om ernstige verwondingen gaan.

Foto's

  • J.Roeland
    NOVA CURA
  • J.Roeland
    ALFA-NERO
  • J.Roeland
    ANCOLIA
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden