Clicky


Twee mannen aangehouden voor mishandeling tramconducteur

Twee mannen aangehouden voor mishandeling tramconducteur
30-08-2022 23:44 | Algemeen | auteur Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag twee verdachten aangehouden voor de mishandeling van een conducteur in Rotterdam.

Een 37-jarige conducteur werd op 18 juni in Rotterdam mishandeld in tram 4. De beelden werden getoond in het lokale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond en op social media. Mede dankzij een goede tip konden agenten dinsdagmorgen twee verdachten aanhouden.

De verdachten, beide 25 jaar uit Rotterdam, stapten rond 16.55 uur in op de beginhalte aan de Molenlaan. Ze checkten niet in en gingen zitten. De conducteur besloot de mannen een kans te geven zich alsnog in te checken, wat ze niet deden. Na een paar haltes begon de conducteur zijn controleronde alsnog en sprak beide mannen aan. Na een discussie sloeg één van hen de RET-medewerker in zijn gezicht.

Agenten starten een onderzoek waarbij ook camerabeelden veiliggesteld werden. De mannen stonden goed in beeld. En na het tonen van deze beelden kreeg het onderzoeksteam een tip wat het team verder bracht. De twee werden vanmorgen aangehouden.

Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. Eén van de mannen moet zich later verantwoorden voor de rechter. De zaak van de tweede verdachte is door gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt de politie.