Clicky


Vrachtwagenchauffeur gewond nadat bijtende stof uit tankwagen lekt in Helmond

Vrachtwagenchauffeur gewond nadat bijtende stof uit tankwagen lekt in Helmond [+foto]

HELMOND - [update 12:24 uur] Een man is dinsdag naar het ziekenhuis gebracht na in Helmond in aanraking te zijn gekomen met een bijtende stof die uit een tankwagen was weggelekt. Het gaat om de chauffeur van het voertuig.

De politie meldt met meerdere eenheden op de Maisdijk ter plaatse te zijn. "Er is geen gevaar voor de omgeving", aldus de politie.

Een woordvoerder laat weten dat rond de 200 liter van de nog onbekende bijtende stof lekte uit een tankwagen. De chauffeur van deze wagen kreeg deze stof over zijn gezicht en lichaam en is daarbij gewond geraakt.

De brandweer en ambulance dienst hebben de man met een speciale procedure opgevangen. De man is terplaatse schoon gemaakt en daarna gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Andere mensen die dicht bij de stof in de buurt zijn geweest worden door de ambulance nagekeken.

De brandweer is op dit moment bezig de stof af te dekken omdat de vloeistof begon te dampen. Hierbij kwam giftige damp vrij en is een deel van het bedrijf afgesloten.

Een gespecialiseerd bedrijf is onderweg om de stof op te ruimen. De brandweer blijft tot die tijd terplaatse om de situatie in de gaten te houden en er voor te zorgen dat deze niet verder uit de hand kan lopen.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra