Clicky


Lufthansa Group ontvangt eerste 787 Dreamliner

Lufthansa Group ontvangt eerste 787 Dreamliner

SEATTLE - Boeing en de Lufthansa Group vierden gisteren, maandag 29 augustus, de levering van de eerste 787 Dreamliner, een 787-9, aan Europa's grootste luchtvaartgroep in Paine Field, Everett, Washington.

De Lufthansa Group heeft een bestelling van 32 787-vliegtuigen staan.

Door 25 procent minder brandstof te verbruiken en 25 procent minder uitstoot te veroorzaken dan de vliegtuigen die ze vervangen, heeft de 787-familie meer dan 125 miljard pond CO2-uitstoot vermeden sinds de start in 2011.

"Met de Boeing 787 introduceren we een ander modern vliegtuigtype dat een van de zuinigste langeafstandsvliegtuigen in onze vloot is", zegt Jens Ritter , CEO van Lufthansa Airlines. "Hierdoor kunnen we de gemiddelde CO2-balans aanzienlijk verder verbeteren. Dit vliegtuig is duurzaam en biedt klanten een premium vliegervaring."

"De levering van vandaag aan de Lufthansa Group is een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven, aangezien we de Europese 787-leveringen hervatten en Lufthansa zijn eerste 787 ontvangt. Ik ben verheugd dat Lufthansa zich aansluit bij een groeiend aantal luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die het meest capabele tweemotorige vliegtuig in de sector exploiteren", zei Stan Deal, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes.

"Met een ongeëvenaard brandstofverbruik en een enorme aantrekkingskracht voor passagiers, zal de 787 een integrale rol spelen in het langeafstandsnetwerk van de Lufthansa Group."

Naast 32 787 Dreamliners in bestelling, heeft de Lufthansa Group ook orders voor 20 777-9 passagiersvliegtuigen en heeft onlangs een bestelling geplaatst voor zeven van de nieuwe 777-8 Freighters.